Få saker slår att grilla på sin egen terrass eller att gå ut barfota på ett varmt trädäck. Många hus har goda förutsättningar för ett inglasat uterum, tillbyggd altan eller trädäck. Att bygga en utemiljö är ett jobb som går snabbt att utföra, och som ger dig ett ökat användningsområde för din tomt och trädgård och ytterligare en social yta.

Vad ska man tänka på vid bygge av uterum och altan?

Det är en hel del att tänka på när uterum eller altan ska byggas. Grundsättning, sättning av plintar, dränering, regelverk, trappa och altanräcke bland annat. Risken med att bygga altan själv är att resultatet inte blir så proffsigt som man tänkt sig, eller att alla detaljer inte kommer på plats på grund av tidsbrist. Det finns många exempel på när man som hemmabyggare lyckats med i synnerhet altan. Vill du vara säker på att få ett snyggt resultat på kort tid rekommenderar vi dock att du anlitar snickare. Det ger dig dessutom möjlighet att anpassa altanen efter hand. Kanske kommer du på att du vill ha ytterligare en trappavsats eller en platsbyggd träbänk med infälld belysning? Det fixar vi på Wind’s Bygg! Vi tipsar dig även om hur du bäst tar hand om din nya utemiljö så att den håller sig fräsch under lång tid.

Badtunna, bastu, förråd… dina idéer sätter gränserna

Har du villatomt gäller det att använda den smart. Vad sägs om att krypa ner i en vedeldad badtunna under vinterns kallaste dagar? Bada bastu en tisdag? Få ett extra hus på tomten för gäster och att hyra ut? Ett förråd för gräsklippare och trädgårdsredskap? Wind’s Bygg hjälper dig gärna med idé och genomförande av alla typer av utemiljöer. Kontakta oss på 073-320 91 54 för en kostnadsfri offert.